Vankas det snart födelsedag? Är det ditt eget barn som fyller år eller har du fått i uppgift att agera festfixare? Inför ett barnkalas är det mycket som ska planeras. Det kanske inte är ett lika stort event som ett bröllop eller en 50-årsfest, men visst kräver det sina förberedelser för att det ska bli bra. Som många redan är varse om så är barn inte alltid de mest tacksamma varelserna, även om de är fantastiskt härliga på många andra vis. Då är det bra med några ess i rockärmen!

Ett lyckat barnkalas behöver inte betyda att du lägger ut stora summor pengar, utan här är det istället din fantasi som kommer att vara avgörande. Ett lyckat kalas är ett kalas där alla gäster går hem glada och där födelsebarnet somnar med ett leende på läpparna, men hur lyckas man då med detta? Vi har lösningen!

Bästa tipsen för ett lyckat barnkalas

Mat och dryck – Elegant och “fin” mat betyder oftast dålig mat, åtminstone när det kommer till barn.

Vill du bjuda på mat så satsa på sådant som alla gillar. Korv med bröd är ett utmärkt alternativ, men även tacos eller hemmagjorda hamburgare. Glöm för guds skull inte tårtan och förbered gärna med en stor skål popcorn. Det kan aldrig gå fel!

Dekorationer – Dekorationerna kommer att vara det som sätter hela stämningen. På partykungen.se kan du hitta alla dekorationer, tillbehör och saker som behövs för ett lyckat kalas. Här finner du engångsartiklar, men också ballonger, serpentiner, tårtdekorationer och pyssel som barnen kan underhålla sig med. Du klickar enkelt hem allting online och inväntar sedan paketet med snabb leverans.

Lekar och underhållning – Även vid ett kortare kalas kan det krävas lekar och underhållning. Har du svårt att komma på något själv kan du även här ta hjälp av Partykungen för att anordna roliga aktiviteter. I annat fall rekommenderar vi att du kör på klassiker som dansstopp (där ingen åker ut naturligtvis), skattjakt eller varför inte hela havet stormar?

Lagom lång tid – Ett kalas är i de flesta fall väldigt stimmigt och högljutt och efter en stund är det många barn som kan bli trötta eller ledsna. Se till att kalaset är lagom långt, 2-3 timmar brukar räcka gott och väl. Avsluta i god tid med fiskedamm så att alla kan gå hem med humöret på topp.