Att planera ett barnkalas är inte alltid det lättaste. Det finns många aspekter att ta hänsyn till och hålla koll på. Du måste bland annat planera hur många som ska bjudas, ta reda på vad alla kan äta och vilka aktiviteter alla kan vara med på och så vidare. Nedan hittar du några tips och trix som förhoppningsvis underlättar din planering.

Konsten att planera ett barnkalas

När du ska planera ett barnkalas är det bra att redan från början vara så strukturerad som möjligt. Beroende på ditt barns ålder varierar förstås möjligheterna; små barn uppskattar naturligtvis ett kalas också, men de lite äldre barnen uppskattar det på ett annat sätt. Det kan också vara roligt att tidigt bestämma er för om ni behöver eller vill införskaffa lite roliga saker inför barnets party och i samma veva kan det vara bra att bestämma er för om ni vill ha ett särskilt tema också.

Nästa steg i planeringen bör innefatta att bjuda in ditt barns kompisar eller er familj. Vissa slår på stora trumman varje år och bjuder in till stora kalas, men kalaset kan bli lika lyckat även i mindre skala. När ni har bestämt vilka som ska bjudas kan det vara en fördel att fundera på vad ni vill bjuda på. När det gäller mat och dryck gäller det att både ta hänsyn till gästernas matpreferenser och allergier samt ta hänsyn till huruvida de inbjudna barnens föräldrar vill att barnen äter godis, kakor eller andra liknande produkter.

Det är också en klar fördel att planera olika aktiviteter som barnen kan göra under kalaset. Det bör naturligtvis ske i samråd med födelsedagsbarnet. Dock skadar det inte att ha en lista av lekar på förslag, om det skulle vara så att barnen blir sittande. Samtidigt är det bra att inte planera för mycket i detalj utan vara flexibel inför barnens egna önskemål.