När ditt barn har kommit upp i lagom ålder för att få ha ett eget rum, kan det vara bra att tänka på några olika saker innan du börjar inreda detta speciella rum.

[IMAGE=doZ4xabucakf.jpg]

Beroende på hur gammalt ditt barn är när detta skede inträffar i era liv, behöver du ha ett par aspekter i åtanke. Detta gäller framför allt trygghet i rummet, att barnet känner sig bekvämt och att det är lugnt och harmoniskt överlag. Nedan kommer vi ge dig de bästa tipsen så att just du och ditt barn får en härlig upplevelse gällande att byta till eget rum!

[IMAGE=b8vocDea4gxa.jpg]

Säkerhet och trygghet

[IMAGE=cEzQ9ZciwyFP.jpg]

Beroende på var i din lägenhet eller hus som barnets rum kommer vara behöver du tänka på lite olika saker. Kommer rummet vara på en ovanvåning där vardagsrum och liknande ligger på nedervåningen är framför allt säkerheten av största vikt. Att sätta en barnsäker grind både i trappen som i dörröppningen till barnets rum är en enkel justering som bör göras i god tid innan barnet börjar upptäcka sina omgivningar. Sedan är det även av stor vikt att rummet i sig självt, oavsett var det ligger, är säkert för barnet att vistas själv i. Exempelvis ska stora möbler i största mån vara fastskruvade i väggarna och ordentliga haspar på fönster så att ett nyfiket barn inte ska kunna få upp eller öppna varken möbler eller fönster.

På barnets villkor

Att inreda ett barnrum är väldigt roligt, men det kan också vara enkelt för den vuxna att glida över i hur han eller hon vill att rummet ska se ut. Gör inte detta, utan försök att alltid ha i åtanke att barnet ska trivas och uppskatta rummet. Exempel kan vara att inreda barnet roligt, att det alltså ska locka till lek och utveckling. Bra förvaring är A och O när det kommer till barnrum just med tanke på den mängd prylar som ett barn oftast har. Placera sedan ut förvaringslösningarna, exempelvis korgar och lådor, i barnets höjd och hjälps åt att städa undan sakerna varje dag tillsammans med barnet. En mysig och lärorik aktivitet för både vuxen och barn!

Inredningstips

Till sist kan vi ge några olika inredningstips som ger ditt barnrum den lilla extra touchen! Mjuka plädar och annan inredning hos LaLiving.se är exempel på saker som verkligen ger barnrummet den extra mysiga känslan. Korgar och lådor med lock är perfekta förvaringsmöbler för leksakerna, fina i rummet och döljer de mest skrikiga plastleksaker väl. Att överlag använda sig av mycket textilier är ett bra knep för att få rummet att kännas harmoniskt, varmt och tryggt. Ös på med kuddar i olika nyanser och tryck samt mysiga gardiner och sängkläder. Då får du ett härligt barnrum men håller samtidigt stilen.